Takovou hromadu dárků jsme vezli dětem na Dětskou hemato-onkologickou kliniku v Olomouci. Chtěli jsme s nimi oslavit jejich svátek, Den dětí.

S Filipem vezeme dětem nejenom úsměv a dobrou náladu, ale i nějaké hračky a dárky.

Venku panovalo velké dusno a stejná byla i atmosféra před vstupem na Dětskou kliniku. Pro mnohé úplně normální letní den. Pro mě to bylo malinko jiné.
img-1351
Věděl jsem, že mě čeká velmi těžké odpoledne, ale byl jsem rád, že na to nejsem sám. Podpořit děti se mnou jel Tomáš Hambálek z kapely, fotograf Honza Gebauer a za FK Baumit Jablonec Filip, můj slavný syn. Díky němu se do našeho projektu zapojili i fotbalisté FK Jablonec. Jsou nejenom skvělí sportovci, ale i kamarádi s velkým srdcem.
plk
Po přivítání s ředitelkou o.s. Šance, paní Hertou Mihálovou, jsem šel osobně pozvat děti na naše neformální setkání. Prošli jsme všechna oddělení a já si uvědomil naplno, jak křehké je naše zdraví.
img-1359

Paní Hertě Mihálové předáváme dárky od nás a našich partnerů.

Mohl bych tady napsat dlouhý článek a vylíčit své emoce, ale to je myslím zbytečné. Tito Velcí bojovníci s velkým „V“ si zaslouží náš obdiv, pozornost a pomoc. A nejenom oni – také rodiče, kteří mají co dělat sami se sebou a nesmí na sobě nechat znát svou bolest a trápení. V neposlední řadě všichni lékaři a sestry, kteří jim věnují a dávají kus svého srdce.

img-1409

Autogramiáda na oddělení Dětské Hemato-onkologické kliniky FN v Olomouci.

Když jsem panu přednostovi kliniky Prof. MUDr. Vladimíru Mihálovi, CSc. děkoval za jejich práci, okomentoval to jednoduchou větou: „Vždyť to by přece udělal každý, to je normální.“ A to já si pane přednosto zrovna nemyslím. Já kolem sebe vidím spousty bezohledných a lhostejných lidí, až mi z toho bývá občas úzko. Naštěstí je spoustu těch, kteří dokáží pomoci. Dovedou urvat kousek ze svého volného času a pomoci tam, kde je to potřeba.
img-1395
img-1397
Podání a stisku ruky s takovým mužem, jako je pan přednosta kliniky Prof. MUDr. Vladimír Mihálov, CSc, , tak toho si s Filipem opravdu vážíme. Pan přednosta nezapomněl vzpomenout, že se seznamuje již se třetí generací Nováků, která jeho kliniku podporuje.
img-1426
Další naše nové dvě kamarádky. Anička s maminkou. Anička mi slíbila, že hned jak opustí nemocnici, přijede za mnou na koncert. Bude to s maminkou  VIP návštěva.
img-1382

Nebyl to koncert, ale pár písniček jen tak s kytarou. I tak to stálo za to. Překvapilo mě opět, jak děti písničky znaly.

Jsem rád, že s takovými lidmi mohu spolupracovat. Všem, jež se zapojili do projektu„POMÁHÁME, NA DĚTECH NÁM ZÁLEŽÍ“, děkuji. Děkuji jim, že jsem také díky nim mohl vidět dnes rozzářené dětské tváře a to na místě, kde by to člověk nečekal.
partnery

Rozdali jsme dárky, předali odměny na Dětský den v Tovačově /7.6. Zámecká zahrada, 9:00/ a zazpívali si s dětmi jejich oblíbené písničky. Bylo fajn vidět, že děti písničky jako Mravenci, Pro slepičí kvoč apod. znají.

Objevili jsme talentovanou zpěvačku a udělili ji na místě divokou kartu na finále soutěže „Budeme si zpívat s Pavlem 2015“. S rodiči a všemi dospělými jsme si zanotovali Nádhernou lásku. Láska je to, co tady lidi spojuje a dodává jim potřebnou sílu.

Děkuji fotbalistům a celému klubu FK Baumit Jablonec, kteří odstartovali vstup profesionálních sportovců do našeho projektu.

img-1064 fk-baumit

Již dnes mám příslib z mnoha dalších klubů a za to jsem rád. Třeba se mi podaří do projektu zapojit i další sportovce. Kamarádku fotbalistů Jablonce, světovou rekordmanku Báru Špotákovou? Uvidíme. Třeba ji kluci přesvědčí.

Naše spolupráce s o.s. Šance nekončí. Právě začala. Další partnery do projektu rádi uvítáme. Stojí to za to, věřte mi. Vždyť „NA DĚTECH NÁM ZÁLEŽÍ“.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..