Letošní ročník jsme začali plánovat hned v lednu. Opět jsme chtěli vedle sportovců zapojit i muzikanty. Vše vypadalo naprosto skvěle. začali jsme pracovat s letošní verzí Sportovcům a muzikantům na dětech záleží 2020. Přesvědčil jsem ty správné lidi a vypadalo to až podezřele ideálně. Do všeho zasáhl COVID-19. Zasáhl celý svět a naši akci nevyjímaje.

S Filipem jsme začali vymýšlet náhradní plán. Bylo jasné, že v červnu se akce neuskuteční. Zásadní otázkou bylo: „Vzdáme to?“. Jenže my jsme Nováci a my se jen tak nevdáváme. Jsme bojovníci a chceme být příkladem i pro děti z hemato-onkologické kliniky FN v Olomouci. Začali jsme pracovat s myšlenkou, že se akce odehraje ve virtuálním světě internetu. Tam se v podstatě přesunulo všechno dění světa. Hledali jsme řešení, jak vymyslet turnaj českých fotbalových a hokejových reprezentantů FIFA a NHL. ze začátku to bylo snad jediné možné řešení.

V tomto světě nejsme zrovna doma a tak jsem se začal radit s lidmi,co tomu rozumí a vše vymýšlet. Strávil jsem více jak dva měsíce studiem různých platforem, jednáními, ale nebyl jsem přesvědčen o tom, zda je to ta správná cesta. V okamžiku, kdy se situace s omezeními a nařízeními vlády začala malinko uvolňovat. začal se uvolňovat i můj mozek a myšlenky. Opět jsem nastartoval myšlenky na Kozlovice.

Věděl jsem, že času je málo. za 40 dnů vše zorganizovat, sehnat partnery, promluvit s hráči. Akci vždy chystáme půl roku a nyní 40 dnů? Dá se to vůbec stihnout? Dá. Když máte kolem sebe ty správné lidi. U mě vše stojí na rodině a přátelích. Výhodou bylo, že s Ing. Františkem Pivodou jsem měl dojednáno generální partnerství. Firma EVROMAT je stálým generálním partnerem. Je pevným, základním stavebním kamenem a na ni vzniká vždy celá stavba Na dětech záleží. Ukázalo se, že i v těžké době se najdou lidi, co dokáží myslet na druhé. To bylo skvělé zjištění. Myšlenka našeho projektu žije i v koronavirové době. Velkou oporou mi byli přerovští sportovní patrioti: Tomáš Kundrátek, Martin Zaťovič, Filip Novák, Honza Švrček. Také stálice projektu: Tomáš Poznar, kluci ze Zlína, Sigmy Olomouc, ale i všichni, co pomáhali na dálku s tombolou. Velké poděkování patří také realizačnímu týmu a vedení české fotbalové reprezentace.

2.8. 2020 tedy mohlo vše v Areálu sportu v Kozlovicích vypuknout. nejprve se v předzápase představili mladé  naděje přerovského a kozlovického fotbalu. Slavnostní výkop provedl čerstvý hráč Fenerbahce Istanbul a reprezentant ČR, spoluzakladatel projektu, můj syn Filip Novák.

Potom již na trávník vyběhli sportovní hvězdy fotbalu i hokeje. Legendy minulosti a hvězdy současného sportovního světa. A slavnostní výkop měl na starost skvělý hokejista, úspěšný trenér uznávaný po celém světě, přerovský patriot a můj kamarád, Miloš Říha. přes zdravotní problémy neváhal přijet a podpořit akci. Miloši, děkujeme! Nejenom za tvou účast, ale za vše, co jsi pro český hokej za celý život udělal. Nikdy nepochopíme, jak s tebou „zametli hokejoví papaláši a nikdy jim to neodpustíme.

Výsledek fotbalového utkání nebyl podstatný. Na hřišti byli vidět skvělé parádičky hráčů, zákroky gólmana Pepy Vojáčka dostávalo fanoušky do varu. Na trávníku se představil i zástupce trenérského týmu fotbalové repre Jirka Chytrý. Vše řídil ligový rozhodčí Petr Caletka a neodpustil hráčům na trávníku žádný prohřešek. Udělování karet za rychlý průnik a jiné, bylo skvělým zpestřením. Rozhodlo se až na penalty

Po utkání proběhla tombola a dražba. Byla opět neskutečně obsáhlá a výjimečná. podepsané dresy hvězd světového fotbalu. Dresy Jose Ernesto Sosy /Bayern, Neapol, Athletico Madrid, AC Milan, Trabzonspor, Besiktas/, dres Alexadra Sorlotha, norského reprezentanta, nejlepšího střelce turecké Superligy, hokejové a fotbalové reprezentační dresy, podepsané klubové dresy, kopačky, sportovní oblečení, hokejky……

Po tombole se návštěvníci přesunuli na druhou část areálu k pódiu, kde začal mini festival „Na dětech záleží“ Představili se tři kapely. Vše odstartoval KAMERON, který návštěvníky roztančil a rozezpíval. potom nastoupili BLACK ROSE se mnou a kromě osvědčených hitů jsme přidali i trošku novinek a mírně jsme přitvrdili. Chystali jsme lidi na vrchol, což bylo PIRILLO.

Kolem 21:00 hodiny jsme si mohli říci. Povedlo se to. Celkový šek předčil naše očekávání. Díky partnerům, speciálním šekům Filipa Nováka, Martina Zaťoviče a Zmrzlinária v Olomouci, díky, tombole, dražbě a štědrým lidem, kteří přispěli dobrovolným vstupným se nakonec vybralo neskutečných 123.000,–Kč

Závěrem mi zbývá poděkovat. Poděkovat všem, kteří mi v této těžké době byli ochotni pomoci. Každý kdo přiložil ruku k dílu má můj velký obdiv. Dokázali jsme se semknout a udělat velkou věc. Nebylo to bez chyb, ale to je důvod to příští rok udělat znovu a lépe! V hlavě mám již spoustu nápadů, tak snad nepřijde zase nějaký „moribundus“, který bude zkoušet naši vůli a touhu něco dosáhnout.  jedno je jasné. porazili jsme ho letos, porazíme ho i příští rok.

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..