O den dříve musel vyrazit Ježíšek do Olomouce. Doručil dárky a pověřil nás /mě a Filipa/, abychom je předaly dětem na Dětské hemato-onkologické klinice v Olomouci. Má moc práce a my jsme s dětmi přátelé, tak to prý zvládneme.

První vánoční návštěva proběhla již před více jak týdnem. To jsme se byli přesvědčit, zda děti umí koledy a jestli si dárky zaslouží. A to by jste teda čučeli. Kluci nám nejprve tvrdili, že žádné koledy neznají. Když jsem ale pronesl větu: „Dárky dostanou jen ti, co koledy umí a budou je zpívat“. Hned se rozezněly všechny hlasy na oddělení. Dárky máme prostě rádi všichni.

d

Druhá návštěva byla už jen krátká a víceméně předávací. Evička Hůlková /staniční sestra a duše celého oddělení/ si povzdechla: „Všechny děti si tady psali Ježíškovi. Já už jsem spoustu věcí zařídila, ale stále mi něco schází. Prostě je toho hodně, penízky se kutálejí a nemá to konce“. To byla výzva pro mě a Filipa. Filip mi hned ve výtahu řekl,  že s tím bychom mohli něco udělat a tak se také stalo.

ttttttttttt

Dárky jsme zajistili a přivezli těsně před Štědrým dnem na oddělení. Nemyslete si, že šlo o nějaké drahé, velké a nesmyslné dary. Všichni bychom se tady mohli na oddělení učit pokoře a úctě k životu. Děti si přály úplně běžné věci. Tričko s dlouhým rukávem, pyžamo, dětské overálky, auto na dálkové ovládání, hračku pro roční dítě, ……..  Když jsem si v těchto okamžicích uvědomil, kolik zbytečností kupujeme a jaké nároky mají naše děti, tak mě to vedlo opravdu k zamyšlení. Kam jsme vlastně Vánoce dostali? Svátek, který má být především o pohodě a lásce v rodinném kruhu, jsme změnili na honbu za dary, jídlem a vším možným, co nás v současnosti obklopuje. Není již na čase se zastavit, zpomalit a zamyslet se nad tím, jak Vánoce prožíváme? Určitě ano.

Obrovské překvapení čekalo i mě. Ježíšek nám nechal na oddělení také dárky. A jaké? Naprosto nepřekonatelné. Žádné kupované, ale vyrobené ze srdce. Velkého anděla jsme dostali od maminky malé pacientky, která nám ho vyrobila přímo na oddělení. Děti se ale nenechaly zahanbit. Udělali nám anděla menšího, ale za to svého, krásného. Moc Vám děkujeme, že jste na nás mysleli i vy. To je jeden z největších dárků letošních Vánoc.

sssssssss p1040395aaaa

img-1424

Eva Hůlková, staniční sestra.

Děkuji všem partnerům agentury Pavel Novák. Jen díky Vám můžeme pokračovat v projektu:„POMÁHÁME, NA DĚTECH NÁM ZÁLEŽÍ“. Především těm stálým: LIKO-S, PeMaP,Mikro Trading, Montáže Přerov

Ježíšek

Přinesl Ježíšek z veliké dálky

pro děti světlo a teplo a dárky

a jak štěstím usnuly za chvíli

dospělí na kříž ho přibili

Od těch dob kolem něj chodíme denně

na první rande i po noční směně

neteční k zákonům pozemské tíže

Není už načase sejmout ho z kříže?

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..