Každý z nás v dětství něco sbíral. Bylo to naše bohatství. Něco, co jsme měli rádi. Pamatujete si ještě na ten pocit, když jste od někoho získali další přírůstek do sbírky? Angličák, panenku, známku, etiketu, … Ten pocit absolutního štěstí a radosti? Nebylo důležité, kolik to stálo, ale to, že vám někdo něco věnoval. Teď můžete tento pocit darovat. Darovat ho dívence, která má zatím v životě velké trable. Chybí ji něco, co většina z nás bere jako samozřejmost. Zdraví!

Velkou bojovnici Lilianku jsme s Filipem potkali při našich návštěvám na uzavřeném oddělení Dětské hematoonkologické kliniky FN v Olomouci. Vyprávěla nám o své sbírce skleněných koulí.

Skleněná koule. Pro někoho kýč, pro někoho krása do sbírky. Najde Lilianka tu svou kouzelnou díky nám?

Když o ní vyprávěla, leskly se jí oči a v hlase bylo velké nadšení. Mnozí z nás skleněné koule považujeme za totální kýč. Ale ze skleněných koulí se věští budoucnost, můžeme v nich vidět zámky, hrady, města, divy světa. Můžeme v nich nalézt sníh a zimní krajinu. Prostě jsou kouzelné. Lilianka v nich hledá své štěstí. Štěstí, které bude v životě potřebovat, aby se vyrovnala se svým osudem a porazila zákeřnou nemoc. Ona je plná dětského odhodlání a určitě to dokáže. Můžeme ji v tom pomoci. Pomoci společně.

Liliance kouli nestihl Filip předat.  Ale byl u toho. Sestřička Evička byla tím správným doručitelem

Zapřemýšlejte, jestli u vás doma nějaká koule neleží v zapomnění, zda se na ni někde nepráší. U Lilinky by každá měla své výsostné místo a hlavně byste dokázali věnovat kus štěstí, radosti a sounáležitosti.

Skleněné koule můžete zasílat na adresu:

Pavel Novák, Jiráskova 13, 750 02 PřerovI-Město

Lilianka posílá velké poděkování.

V závěru musím přiznat, že tato výzva není z mé hlavy. S touto aktivitou přišel můj syn Filip s přítelkyní Katkou. To, že si na Lilianku vzpomněl v Turecku, kde žije, je pro mě velkým sdělením. Filipe, máš srdce na tom správném místě. Jsi prostě srdcař v každé situaci.

Filip Novák, reprezentant ČR a hráč tureckého Trabzonsporu

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..