Zcela neplánovaně se objevil na charitativním zápase SPORTOVCŮM NA DĚTECH ZÁLEŽÍ malý chlapec v dresu Sigmy Olomouc. Chlapec jako každý jiný, jen s rouškou na obličeji. Nikdo z nás netušil, proč tu roušku má a že se mu právě plní jeden z velkých snů. Setkání se známými fotbalisty a hokejisty. Čtyřletý Kryštof /Kiko/ si v závěru získal srdce všech na stadionu.

17.6.2018 jsem se podruhé setkal s úspěšnými sportovci, kteří i přes nabitý kalendář a právě začínající přípravu přijeli do Areálu sportu Kozlovice. Svou účastí tak podpořili projekt Na dětech záleží a pomohli získat finanční prostředky pro sdružení Šance, které se stará o malé pacienty Dětské hemato onkologické kliniky FN v Olomouci a jejich rodiny. Tyto peníze pomohou zdolávat velmi složité období těchto rodin, kterým zákeřná nemoc úplně změnila život a mnohdy se musely vzdát všech svých snů a životních přání. Právě proto jim patří můj velký obdiv. Jsem rád, že se mi do tohoto projektu podařilo zapojit celou svou rodinu. Syna Filipa, českého fotbalového reprezentanta, dceru Elišku a mou skvělou manželku Lenku, která by si děti z kliniky nejraději vzala k nám domů.

Já si tímto projektem vlastně další ze svých snů. Pomáhat tam, kde je to opravdu nejvíce potřeba. Dětem, které si ani neuvědomují, jaký těžký osud je potkal. Tento sen si mohu plnit jen díky mým přátelům, kamarádů a partnerům, které jsem svou buldočí povahou strhl k těmto aktivitám.

Díky Filipovi, přes kterého jsem se seznámil s řadou vynikajících fotbalistů současnosti i minulosti, se mi podařilo do Kozlovic dostat opravdu skvělé sportovce. Pomocnou ruku jsem uvítal také od Luboše Kubici, který sám prodělal dvakrát atak rakoviny varlat, a jeho agentura ACADEMY 4SPORT zastupuje spoustu mladých reprezentantů do 21 let.

A koho, že jsme mohli v neděli v Kozlovicích na hřišti vidět?

Fotbalového bouřliváka Petra Johna Uličného, Ladislava Mináře /sportovní ředitel Sigmy Olomouc/, Filipa Nováka /český reprezentant, hráč Trabzonsporu-Turecko/, Ondřeje Čelůstku /český reprezentant, hráč Antalyasporu-Turecko/, Tomáše Poznara /Baník Ostrava/, Marka Heinze /ex fotbalový reprezentant/, Tomáše Polácha, Matěje Hýbla /Sigma Olomouc/, Standu Dostála /Fastav Zlín/Tomáše Vajdu, Michala Kováře, Petra Veselého, Luboše Kubicu, Tomáše Čelůstku, Tomáše Josla, Lukáše Bartošáka /Fastav Zlín/, Lukáše Motala , Daniela Páleníka /Baník Ostrava/, Kubu Lapeše /Baník Ostrava/, Martina Krakovčíka /Baník Ostrava/, Tomáše Petráše /FK Kozlovice/

Obrovským oživením a tahákem pro diváky byli také dva hokejoví reprezentanti. Tomáš Kundrátek a Martin Zaťovič. Kluci z Přerova, kteří dobývají hokejové stadiony po celém světě. Musím říci, že jejich skromnost a zápal pro věc je pro mě velkým impulzem do příštího roku.

Do poločasu padlo jen 5 branek a tak jsem vyhlásil prémii. Za každý vstřelený gól věnuji klinice 500,–Kč. Také jsem posílil tým PRAMARKU. V poločasové přestávce zvítězil totiž v dovednostní soutěži Adam Štěpanovič, který porazil další 4 borce z řad diváků. Nabídl jsem mu místo v týmu a on to přijal. Nakonec vstřelil hattrick.

Konečný výsledek potěšil oko diváka. potěšil Dětskou hemato onkologickou kliniku, ale já jsem musel sáhnout hluboko do peněženky. 10:10 a mě to stálo taky 10, ale tisíc. Těchto peněz ale vůbec nelituji.

JAKÉ TO BYLO V KOZLOVICÍCH? SKVĚLÉ – VIDEO TV PŘEROV

 

 

Vraťme se však v tomto příběhu zpět ke Kryštofovi „Kikovi“. Tento čtyřletý klučina s rouškou na obličeji je velkým fandou fotbalu. Když se dozvěděl, kteří fotbalisti v Kozlovicích budou, začal všechny na uzavřeném oddělení kliniky přesvědčovat o tom, že tento zápas se bez něj nemůže obejít. On nemůže přece chybět a žádná nemoc ho nezastaví. Tak dlouho všechny přesvědčoval, až všechny přesvědčil. Musel slíbit, že se nebude pohybovat mezi lidmi a bude přihlížet jen někde o samotě. Jeho organismus a hlavně imunita jsou oslabeny natolik, že by mohly vzniknou velké komplikace v léčbě. Ovšem na druhou stranu je to pro něj takový zážitek, který posílí jeho mysl a touhu zvítězit. Zvítězit v nelehkém zápase, který právě hraje. Naštěstí má kolem sebe spoustu kvalitních spoluhráčů /lékařů, sestřiček a snad i nás všechny, kteří jsme se s ním v Kozlovicích potkali/ a v neposlední řadě milující rodiče. Věříme, že to Kiko vyhraješ, příští rok nastoupíš plný síly, provedeš slavnostní výkop do dalšího nového života, jako velký bojovník a vítěz.

To ještě nebyl konec. Čekala nás naprosto famózní tombola. Hráči věnovali své dresy, kopačky a nejenom ti, co byli na hřišti. Vzhledem k přípravě a zraněním se omluvili třeba Jakub Jugas /reprezentace ,Slávia Praha/, Tomáš Kalas / hráč Premier League a reprezentant, Milan Baroš /Baník Ostrava/, Tomáš Hubschman /FK Jablonec/, Václav Kadlec /Sparta Praha/, Martin Pospíšil /Polsko/, Michal Trávník /reprezentace, FK Jablonec/ ….. Nemohli přijet, ale aspoň poslali krásné věci do tomboly a slíbili, že přijedou v roce 2019. Díky LION SPORTU se tombola rozšířila o krásné vybavení značky Adidas.

Vyvrcholením byla dražba dresu Filipa Nováka a nádherné reprezentační hokejové dresy Martina Zaťoviče a Tomáše Kundrátka

Letošní rok je za námi. Smekám před všemi, kteří se do našeho projektu zapojili a moc jim děkuji za sebe i děti. Protože není malých dárců. Každá koruna může pomoci.

Děkuji své rodině a všem sportovcům, kteří si to užili, odjížděli s úsměvem a slovy: „Tak příští rok znovu.“

Hlavou mi běželo po skončení spoustu myšlenek. To, že to má smysl vím, ale najdu sílu a přesvědčím lidi kolem sebe, aby mi pomohli? Sám to nezvládnu. A v tom zazvonil telefon. Ing František Pivoda, zástupce generálního partnera firmy EVROmat a.s. Bylo to moc fajn a příští rok projekt SPORTOVCŮM NA DĚTECH ZÁLEŽÍ a celá projekt NA DĚTECH ZÁLEŽÍ, opět podpoříme.

Usínám tedy s klidnou hlavou, že to zvládnu i v roce 2019. Hned druhý den jednám s hokejovým klubem HC ZUBR Přerov. Chci postavit týmy složené nejenom z fotbalistů, ale zkusíme třeba „hokejky proti kopačkám.“ Co vy na to? Tak tedy za rok v Kozlovicích na shledanou.

Velké poděkování patří také všem, kteří se zůčastnili páteční autogramiády v OC Galerie Přerov, kde jsme představili dresy nedělního utkání, generálního partnera a udělali radost spostě malých i větších sportovních fanoušků.

POZVÁNKA TV PŘEROV S FILIPEM NOVÁKEM

VIDEO Z AUTOGRAMIÁDY – ŠOHAJ PRESENTS

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE Z AUTOGRAMIÁDY

KOMPLETNÍ FOTOGALERIE „SPORTOVCŮM NA DĚTECH ZÁLEŽÍ“

 

 

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..