Dražba kopaček a dresu českého reprezentanta a hráče dánského FC Midtjylland Filipa Nováka,  vynesla krásný šek do Olomouce. Vybralo se 15.250,–Kč Dražba byla organizována poprvé a mnohé jsme se u toho naučili. Všichni jsme s výsledkem byli nakonec nadmíru spokojeni. Sdružení Šance, děti, sestřičky, rodiče i pan pan přednosta kliniky Prof. MUDr. Vladimír Mihál, CSc. Skvělí lidé, kteří se starají o naše největší bohatství, zdraví a životy našich dětí. Obdivuhodní lidé, kteří jsou až neskutečně normální a velmi moudří. Každé setkání s nimi je pro mě velkou událostí. A velice si vážím, že mě a mou rodinu mezi sebe pustili.

img_0267_2

K šeku jsme přibalily také spoustu předvánočních dárků. Plyšáci vždy potěší. Ale bylo krásné sledovat, jak si děti vybíraly a následně si je ukládaly do svých postelí. 

fullsizerender img_0266vvvv

Bohužel jsme narazili i na takového drobečka v kočárku. Osm týdnů a už se s ním život nemazlí. Tak jsme mu do kočárku položili dárek a on si ho užije, až malinko vyroste a uzdraví se.

img_0271

Když jsem s projektem „Na dětech záleží“ začínal, moc jsem toho o této charitativní činnosti nevěděl. Do teď narážím na složitosti naší legislativy. Věděl jsem ale, že musím strhnout lidi kolem sebe. Nejbližší, přátele, kamarády a známé. S Filipem jsem počítal na 100%, ale do ničeho jsem ho netlačil. Jen jsem ho na oddělení jednou vzal a potom to šlo samo. “ Tati, jak můžu pomoct?“, to zaznělo hned, jak jsme sedli do auta. Také se po čase na oddělení odhodlala moje manželka s dcerou. Chtělo to velkou odvahu. Našly ji a já jsem za to moc rád.

Nyní se již o následujících projektech doma radíme, jako tým. Jako tým, který nemá žádné mety, ale chce být úspěšný. Nemůžeme vyhrát, protože nikdy dostatek toho, co děti nemocné potřebují, nezajistíme. A nemusí jít o peníze, někdy stačí tak málo. Chceme být úspěšní ne kvůli sobě, ale kvůli dětem na hemato-onkologickém oddělení. Samozřejmě nominace do tohoto elitního týmu není a nikdy nebude nikomu uzavřená. Čekáme na vás ostatní, kterým není osud nemocných dětí lhostejný. Ozvěte se.

img_0275

A závěrem. Filipe, DÍKY!

Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..